About Us

About the Association

Association BIM Serbia is a non-governmental and non-profit association established in April 2017 in Belgrade with the aim of achieving goals and activities in the field of promotion of the application and standardization of information technologies and sciences in construction. The goal of the Association is organized networking, connecting, socialization, education, and facilitating the sharing of experience among academic experts, engineers, enthusiasts and other interested individuals in the field of BIM/VDC technology, as well as the work on the standardization of BIM/VDC technology along with their application, cooperation with public organizations, institutions and associations engaged in the same types of activities, both in the country and abroad.

Association's Goals


Membership In The Association

President

Veljko Janjić

CEO & Co-Founder of Bexel Consulting

Member of EFCA (FIDIC) BIM Task Force group
Member of Standards Committee of buildingSMART International

Board Of Directors

Nikola Matić
CEO at VMS, Operations Manager at DNEC, Vice President at ACES, EFCA member of BoD
Srđan Mandić
Commercial Director, Mašinoprojekt Kopring
Igor Osmokrović
COO at Bexel Consulting
Doc. Dr Mirjana Devetaković
Faculty of Architecture, University of Belgrade
Prof. Dr Igor Peško
Faculty of Technical Sciences, University of Novi Sad
Boban Đorđević
LL.M, MCIArb lawyer in the field of construction, FIDIC expert
Slobodan Lazić
Director, TeamCAD
Žolt Ivanovič
Director, hiCAD

Supervisory Board

Dr Miljan Mikić
University of Leeds, Orook CEO
Višnja Trudić
Arhi.pro
Zoran Petrović
Artifex Pro
hiCAD se bavi BIM tehnologijom na ovim prostorima od 1995. godine. Generalni smo zastupnik ARCHICAD-a, koji je više od 30 godina svetski lider u BIM tehnologiji, kao i drugih BIM softverskih rešenja koja se koriste u svim granama i fazama građevinske industrije. Čime se bavimo Bavimo se: Implementacijom, uvođenjem BIM softverskih rešenja u radni proces Obukom korisnika Tehničkom podrškom korisnicima Izdavanjem literature na srpskom jeziku BIM menadžmentom BIM konsultantskim uslugama Izradom softverskih dodataka i bibliotečkih GDL elemenata za ARCHICAD Izradom posebnih BIM softverskih rešenja, baza podataka i procedura za specifične potrebe klijenta Spoljnom saradnjom na razradi BIM projekata Prodajom BIM softvera
https://hicad.biz/
office@hicad.biz
World of BIM je kompanija koja aktivno učestvuje u modernizaciji građevinske indstrije kroz potencijal koji BIM nudi na polju efektivnije raspodele vremena i finansijskih sredstava, veće transparentnosti, i sveukupnom poboljšanju kvaliteta projekta. Želimo da prikažemo tržištu sve prednosti koje BIM donosi Vašim projektima kroz razvoj, obradu i analizu inteligentnih modela. Imamo iskustva sa projektima kako na domaćim, tako i na inostranim tržišima. World of BIM je kompanija osnovana u Beogradu, marta 2019. godine.
https://www.worldofbim.com/
office@worldofbim.com
Arhi.pro je kompanija osnovana 2002. godine koja se bavi arhitektonskim projektovanjem, građevinskim i MEP dizajnom kao i izvođenjem građevinskih radova i dizajnom i produkcijom nameštaja. U današnje vreme, kada se arhitektura smatra vodećom profesijom dok su u pitanju integrisane inženjerske struke, i savremeni dizajn, Arhi.pro se smatra ostvarenom kompanijom koja već 18 godina uspešno radi na nacionalnim i internacionalnim projektima. Od trenutka osnivanja, Arhi.pro je otvorio svoje kancelarije i predstavništva u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Severnoj Makedoniji, a trenutno broji približno 200 zaposlenih. Arhi.pro je jedna od vodećih kompanija u regionu kada je u pitanju implementacija BIM standarda u proces projektovanja.
https://www.arhipro.com/
office@arhipro.com