O Udruženju

O Udruženju

Udruženje BIM Srbija je nevladino i neprofitno udruženje osnovano u aprilu 2017. godine u Beoguradu, zarad ostvarivanja ciljeva i aktivnosti u oblasti promocije primene i standardizacije informacionih tehnologija i nauka u građevinarstvu. Cilj Udruženja je organizovano umrežavanje, povezivanje, uzajamno druženje, obrazovanje i omogućavanje razmene iskustava između akademskih eksperata, inženjera, entuzijasta i drugih zainteresovanih pojedinaca u oblasti BIM / VDC tehnologije, kao i rad na standardizaciji BIM / VDC tehnologije i njihove primene, saradnje sa javnim ustanovama, institucijama i udruženjima u zemlji i inostranstvu koje se bave sličnim delatnostima.

Ciljevi Udruženja

Organi Udruženja

Predsednik Udruženja

Veljko Janjić

CEO & Co-Founder of Bexel Consulting

Member of EFCA (FIDIC) BIM Task Force group
Member of Standards Committee of buildingSMART International

Upravni Odbor

Nikola Matić
CEO at VMS, Operations Manager at DNEC, Vice President at ACES, EFCA member of BoD
Srđan Mandić
Komercijalni Direktor, Mašinoprojekt Kopring
Igor Osmokrović
COO at Bexel Consulting
Doc. Dr Mirjana Devetaković
Arhitektonski fakultet, Univerzitet u Beogradu
Prof. Dr Igor Peško
Fakultet Tehničkih Nauka, Univerzitet u Novom Sadu
Boban Đorđević
LL.M, MCIArb pravnik u oblasti građevinarstva, FIDIC ekspert
Slobodan Lazić
Direktor, TeamCAD
Žolt Ivanovič
Direktor, hiCAD

Nadzorni Odbor

Dr Miljan Mikić
Univerzitet u Leeds-u, Orook CEO
Višnja Trudić
Arhi.pro
Zoran Petrović
Artifex Pro

hiCAD se bavi BIM tehnologijom na ovim prostorima od 1995. godine. Generalni smo zastupnik ARCHICAD-a, koji je više od 30 godina svetski lider u BIM tehnologiji, kao i drugih BIM softverskih rešenja koja se koriste u svim granama i fazama građevinske industrije. Čime se bavimo Bavimo se: Implementacijom, uvođenjem BIM softverskih rešenja u radni proces Obukom korisnika Tehničkom podrškom korisnicima Izdavanjem literature na srpskom jeziku BIM menadžmentom BIM konsultantskim uslugama Izradom softverskih dodataka i bibliotečkih GDL elemenata za ARCHICAD Izradom posebnih BIM softverskih rešenja, baza podataka i procedura za specifične potrebe klijenta Spoljnom saradnjom na razradi BIM projekata Prodajom BIM softvera
https://hicad.biz/
office@hicad.biz
World of BIM je kompanija koja aktivno učestvuje u modernizaciji građevinske indstrije kroz potencijal koji BIM nudi na polju efektivnije raspodele vremena i finansijskih sredstava, veće transparentnosti, i sveukupnom poboljšanju kvaliteta projekta. Želimo da prikažemo tržištu sve prednosti koje BIM donosi Vašim projektima kroz razvoj, obradu i analizu inteligentnih modela. Imamo iskustva sa projektima kako na domaćim, tako i na inostranim tržišima. World of BIM je kompanija osnovana u Beogradu, marta 2019. godine.
https://www.worldofbim.com/
office@worldofbim.com
Arhi.pro je kompanija osnovana 2002. godine koja se bavi arhitektonskim projektovanjem, građevinskim i MEP dizajnom kao i izvođenjem građevinskih radova i dizajnom i produkcijom nameštaja. U današnje vreme, kada se arhitektura smatra vodećom profesijom dok su u pitanju integrisane inženjerske struke, i savremeni dizajn, Arhi.pro se smatra ostvarenom kompanijom koja već 18 godina uspešno radi na nacionalnim i internacionalnim projektima. Od trenutka osnivanja, Arhi.pro je otvorio svoje kancelarije i predstavništva u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Severnoj Makedoniji, a trenutno broji približno 200 zaposlenih. Arhi.pro je jedna od vodećih kompanija u regionu kada je u pitanju implementacija BIM standarda u proces projektovanja.
https://www.arhipro.com/
office@arhipro.com